Mitt i pandemin…


gjorde vi en resa till Lanzarote

Och det gick väldigt bra. Vi vidtog alla försiktighetsåtgärder med ett lager ansiktsmasker och spritservetter. Vi höll oss på avstånd från andra så gott det gick och på de allra flesta ställena sa personal till om någon inte hade munskydd. Så vi kände oss säkrare där än här hemma där ingen har munskydd och folk trängs i affärerna. Här är lite bilder från resan och mer kommer framöver. Jag ska även ta tag i min serie från vår Norrlandsresa och göra den färdig snart.

Jag börjar med lite fågelbilder och en vacker solnedgång. Det var inte så många fåglar vi såg tyvärr men de vi såg var uppskattade. Speciellt de gröna halsbandsparakiterna som vi såg i massor när vi var uppe i bergen på Texas ranchen. De flög nästan på oss ibland! Så jag njöt i fulla drag och satt bara och tryckte av bild efter bild!

När vi åkte upp till Timanfaya nationalpark så var det som att komma till en annan planet! Det var otroligt vackert men också ödsligt. Det här landskapet har skapats av ett sex år långt vulkanutbrott från flera vulkaner för tusentals år sedan. På Lanzarote finns det bara ett höghus för det bestämdes att det inte fick byggas några städer och höga byggnader för att det unika landskapet ska bevaras och inte exploateras. Så det finns bara små byar och nästan alla hus som finns där är vita med några få undantag. Så den här ön är onekligen väldigt annorlunda mot det mesta annat vi har sett.

Sedan besökte vi den här kaktusträdgården som Cesar Manrique har skapat. Han har tydligen ett stort inflytande på ön och ligger bakom mycket som finns på ön. Här kan du läsa mer om honom om du vill.

Efter det blev det ett besök vid El Golfo, den gröna sjön. Det var en fantastisk utsikt över havet där och kameran gick varm.

I nästa inlägg blir det bilder från Cueva de los Verdes som är en vulkangrotta som bildats när ett utbrott av lava har borrat sig igenom marken från en vulkan ända ner till havet. Det var en liten utmaning att ta sig ner i grottan men absolut värt vartenda steg.

10 tankar om “Mitt i pandemin…

 1. Det låter jättehärligt med resan. Så skönt att komma härifrån ett tag och få ladda batterierna. Har aldrig varit på Lanzarote. Det ser verkligen annorlunda ut. Ingen dålig kaktusanläggning.
  God fortsättning på det nya året!

  Gillad av 1 person

  • Ja det var skönt att komma ifrån ett tag. Men det var ju osäkert in i det sista i och med pandemin så vi var beredda på att få boka av om läget på ön hade blivit sämre. Men som väl var så var det ganska lugnt med smittan där, ungefär som här hemma.
   Det var onekligen ett annorlunda landskap! Hela mitten av ön är vulkaner och bara utmed kusterna är det bebyggt. Så det var en upplevelse att få se det men jag hade inte velat bo där. Det regnar så gott som aldrig där och det finns ingen grönska utom i byarna där de vattnar konstant för att hålla det vid liv. Så för den som gillar blommor och grönt så är det här fel ställe att åka till.
   Ha ett fint nytt år du med!

   Gillad av 1 person

 2. Åh så roligt att se dina bilder! Fantastiskt fina bilder! Min man och jag var där 1997. Vi var också på de ställena du visar. Timanfaya var verkligen som ett marslandskap. Jag gillar det lite ödsliga och mäktiga som man upplevde där. Verkligen ett annorlunda landskap och en fin ö. Vi tittade också på hur de odlar vinrankor i gropar av lavagrus. Intressant. 😊

  Gillad av 1 person

  • Vad kul att ni också varit där! Visst är det mäktigt att se det marsliknande Timanfaya! Vi såg också deras märkliga vinodlingar med groparna och de små vindskydden de hade byggt upp runt dem av lavastenar! Vi fick provsmaka vin vid La Geria också. Men jag är ingen vinfantast så jag testade bara lite och det var för surt för mig. Men det var tydligen ett fint vin för de som förstår sig på sånt hahaha!
   Ha en fin lödagskväll!

   Gillad av 1 person

 3. Härligt att komma iväg på en liten resa! det ser verkligen fantastiskt ut! Många fina bilder på fåglar och natur! Spännande med den gröna sjön – och det sällsamma landskapet! Såå roligt att få följa med!

  Gillad av 1 person

  • Kul att du hänger med och ser mina bilder. De gröna parakiterna var en av resans höjdpunkter för mig. För trots alla resor vi gjort så har jag aldrig fått se så många ”gojor” samtidigt! Så att se dem flyga runt huvudet i stora gäng var en vinstlott!
   Den gröna färgen i sjön beror på olika mineraler och mikroorganismer sägs det. Och landskapet är väldigt spännande. Jag som alltid drömt om att åka till månen! Nu fick jag lite utomjordskänsla i alla fall!

   Gillad av 1 person

 4. Det var roligt att se färska bilder från Lanzarote! Blir alltid så glad när jag ser djur ute i det fria som här endast finns i burar som papegojor. Helt underbara, somriga bilder. Kaktusträdgården hade jag gärna sett själv.
  Kul att ni vågade och allt gick bra. Ha en trevlig ny vecka!

  Gillad av 1 person

  • Ja jag håller med! Att få se papegojorna i det fria var nästan det bästa på hela resan! Det är så de ska ha det och inte sitta i burar och visas upp!
   Kaktusträdgården var jättefin men jag kan tänka mig att den är väldigt mycket finare på sommaren när kaktusarna blommar!
   Det gick bra och vi var fullvaccinerade allihop och än så länge har vi inte några tecken på att vi blivit smittade som väl är.
   Ha en fin och trevlig ny vecka du med!

   Gillad av 1 person

Säg vad du tycker

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.