Vår resa till Norrland


Dag 6

Dag 6 besökte vi Norrmejerier och fick provsmaka Västerbottenost och se lagret där de lagrar ostarna. Sen besökte vi Höga kusten och den vackra bron och därefter bar det av till vårt lyxiga hotell i Sundsvall. Vi bodde på Knaust hotell och där fick vi en lyxig trerättersmiddag som smakade fantastiskt gott. Det var dock inte utan problem som vi fick mat eftersom de hade missuppfattat antalet gäster och blev tvungna att snabbt fixa fram ytterligare tio portioner! Men efter ungefär 45 minuter så hade den unge kocken lyckats att få fram mat till alla oss gäster! Han var ensam och bara i tjugofemårsåldern så jag måste säga att det var väldigt bra gjort!

Först några bilder från Norrmejeriers lager med alla ostar.

På vägen till Höga kusten åkte vi förbi en skidbacke, utan snö, och sedan vidare till den välkända bron. Tyvärr var inte vädret på vår sida så det blev bilder med mörka moln istället för blå himmel och sol som jag hade hoppats på. Men vi var tacksamma för att det åtminstone inte regnade där som det gjorde på vägen ner! Då östa det ner så att vi knappt såg vägen bitvis!

Sen bar det av till Knaust hotell i Sundsvall och där blev det många bilder på den vackra trappan och rummet vi hade. Tyvärr var det bara en natt vi sov där! Jag hade gärna stannat ett par nätter till bara för att…

Sen tog vi en lång runda på stan innan middagen serverades på hotellet.

Sen var det dags för mat!

Annons

6 tankar om “Vår resa till Norrland

 1. Det lät riktigt bra. Vilket hotell och vilken trappa! Den fastnade jag för direkt. Den hade jag gärna gått upp och ner en gång.
  De lite dramatiska molnen ovanför bron tycker jag också om. Det blev väldigt fina bilder.
  Undrar om det var drakens vecka när ni var där och vilken stilig Johannes! 😀
  Roligt att se vad ni har sett och upplevt. Ha en trevlig söndag!

  Gillad av 1 person

 2. Jag hade kollat in den trappan långt innan vi åkte och såg verkligen fram emot att få ta egna bilder på den och gå upp och ner för den! Så det var en upplevelse!
  Det kanske alltid är drakens vecka där! Eller drakens år till och med hahaha!
  Ha en fin och trevlig söndag du med!

  Gillad av 1 person

 3. Tack för detta långa och trevliga inlägg från er resa! Västerbottenost är min favoritost … så god, men för dyr till vardags 🙂
  Även om solen lyste med sin frånvaro vid Höga kusten, så blev det jättefina bilder på bron med alla dessa dramatiska moln … bra fångat med kameran!
  Ja, den där trappan på hotellet är verkligen något extra! Så pampig! Ingången till hotellet var förvånansvärt anspråkslös – ja, med tanke på hur det ser ut där inne 🙂
  Jag gillar drakarna … de ser snälla ut!
  Många fina hus i Sundsvall, där jag bara varit en gång och då var det på järnvägsstationen. Eller förresten vi har passerat Sundsvall med bil några gånger och åkte då över den där bron när den var nybyggd 🙂
  Johannes passar bra i de där kläderna … snyggt!
  Ha nu en fin första advent! 🙂

  Gillad av 1 person

  • Ja det blev ett väldigt långt inlägg hahaha! Vi hade väldigt långa dagar på den resan och sen är jag inte den bästa på att bara välja några få bilder utan det blir gärna många istället!
   Visst är trappan och allt annat i hotellet så mycket flottare än vad utsidan säger! Man skulle aldrig gissa att det är så fint därinne om man inte visste det!
   Drakarna var både söta och snälla! Och Johannes gillar att prova såna kläder och visst passar han bra i dem!
   Önskar dig en fin ny vecka trots kyla och halka!

   Gillad av 1 person

 4. Västerbottenost som är så god! Mums. Och vilket fantastiskt hotell med en vacker trappa, ser så fint ut. Och bilderna med molnen blev väldigt fina! Ofta, tycker jag, är det svårare när himlen är helt klarblå, då blir det så stora kontraster och svårt att få till bilderna 🙂
  Önskar en fin 1:a advent!

  Gillad av 1 person

  • Ja osten var god och vi köpte med oss en bit av den finaste sorten som inte går att köpa i affärerna, dyr men värd det. Man hade ångrat sig om man inte köpt den eftersom den bara går att få tag på där.
   Håller med om att molnen gjorde bilderna fina. Men det hade varit roligt att få fotografera den bron under solnedgången! En väninna till mig gjorde det och det blev fantastiska bilder!
   Önskar dig en fin vecka och hoppas du får många fototillfällen!

   Gilla

Säg vad du tycker

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.