Gotland runt på 9 dagar och 130 mil


Dag 2

Vår andra dag på Gotland blev inte riktigt som vi hade planerat. Det började med en jättegod frukost på hotellet jämte vårt eftersom de inte serverade frukost på vårt under coronatider. Efter frukosten var det meningen att vi skulle köra upp till Fårö. Men så blev det inte för Johannes började få ont i magen och må illa. Och när det inte gick över så fick vi börja planera om. Men efter ett tag började han få små utslag i ansiktet och magen gjorde fortfarande ont. Så vi började ställa in oss på en hemmadag. De små utslagen blev fler och fler och större och större. Helt plötsligt dök de upp överallt på kroppen och blev som blåsor. Han mådde riktigt dåligt nu och som väl var så hade vi tagit det säkra före det osäkra och gett honom antihistamin och kortison när prickarna började dyka upp. För samtidigt hade halsen börjat svullna igen på honom. Vi kom fram till att det var en riktigt kraftig allergisk reaktion mot något. Men vad? Nu började detektivarbetet för vad vi visste så hade han inte ätit något som han inte tålde. Till slut kom vi fram till att det måste ha varit mjölken de hade vid frukosten. Han är ju egentligen allergisk mot mjölk men klarar det i normala fall i små mängder. Men det visade sig att den här mjölken var visserligen pastöriserad men inte homogeniserad. Så förmodligen var det anledningen till hans reaktion. Men vi lär aldrig få veta helt säkert. Efter ungefär en timme så började han må lite bättre och jag och Jonas tog en kort promenad vid havet i Tofta och tog lite bilder. På eftermiddagen mådde Johannes så pass bra så att han kunde följa med på en kort tur. Men då var det blåsigt och kallt och regnade en del. Så ganska tidigt så gav vi oss iväg hem igen till hotellet och tog det lugnt resten av kvällen. Dagen därpå var han helt återställd och utslagen var borta. Då blev det Fårö istället. Men först lite bilder från våra kosta utflykter den olycksaliga dag två.

På förmiddagen gick jag och Jonas en kort promenad utmed havet vid Tofta där vi bodde under vår resa på Gotland. Det var enormt vackert här!

Under promenaden fick jag syn på en havsörn. Inte världens bästa bilder men helt klart värd att ta med ändå!

Sen fick jag till min stora lycka se massor av mina favoritfåglar: Tärnor! Här är det silvertärnor och en inte särskilt bra bild på en småtärna!

4 tankar om “Gotland runt på 9 dagar och 130 mil

 1. Så otäckt med Johannes allergi. Vad bra att det gick över men det låter väldigt jobbigt.
  Roligt att ni ändå kom ut och du kunde ta så många fina bilder. Jag gillar allihopa. Kul att se vad ni har sett.
  Ha en bra onsdag!

  Gillad av 1 person

  • Ja det var lite otäckt när han fick en så kraftig reaktion. Men det gick ju som väl är bra till slut.
   Och vad kul att du gillar mina bilder! Det kommer mer inlägg med ojämna mellanrum framöver.
   Ha en jättefin kväll!

   Gillad av 1 person

 2. Vilken otur och så otäckt med Johannes allergiska reaktion! Så bra att han fick antihistamin och kände sig bättre och så helt återställd nästa dag!
  Härliga bilder från promenaden vid Tofta! Du är mycket bättre på fåglar än jag, så jag vågar mig inte på någon gissning. Himla kul bilder på hägern! 🙂

  Gillad av 1 person

  • Ja det var skönt att det gick så bra som det gick med Johannes trots allt. Men det var ganska otäckt!
   Visst är hägern rolig! Och när det gäller fåglar så är det inte alltid så lätt att hitta vad det är för någon, det finns ju ganska många att välja bland liksom hahaha! Ibland får man helt enkelt vara nöjd med att man fått bild på dem!

   Gillad av 1 person

Säg vad du tycker

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.