Dagens fågel


Tjockfot, Stone Curlew
( Burhinus oedicnemus )


Tjockfoten är en karakteristiskt tecknad men välkamouflerad vadare. Den är brun,vit och svart med stora lysande gula ögon,gula ben och gul näbb med svrt spets. Den är förvånansvärt svår att upptäcka när den står stilla eller ligger på marken och vilar. den är skymnings-och nattaktiv. Den häckar på stäpp,sandiga hedar och i halvökenområdena i medelhavsområdet och norra Afrika. Vårt närmaste häckningsområde är Storbritnnien och Polen. Mycket sällsynt gäst i Sverige. Den äter insekter,snäckor,ödlor,frön och smådäggdjur. Boet är ett enkelt rede på marken.
Längd: 38-45 cm. Vingspann: 76-88 cm. Vikt: Ingen uppgift. Livslängd: Ingen uppgift.

Bilder Falknatur
Bilder Vingspann
Tjockfot bilder och läte




Tjockfot filmer.
Ny gäst på måndag.

Säg vad du tycker

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.